таг: џек николсон

Џек Николсон ќе глуми во холивудска верзија на „Тони Ердман“

Германскиот филм, кандидат за Оскар и за Златен глобус, е топла приказна за однос помеѓу татко и ќерка, која на моменти има апсурдни и трагични тонови. Сега се подготвува негова „американизација“.  Повеќе

Вистинскиот хорор во филмот "The Shining"
Приказната за Шели Дувал

Стивен Кинг по чија книга е снимен филмот, за главната женска ролја замислувал блондинка - мажоретка. По плавото бил и Џек Николсон кој ја предлагал Џесика Ланг. Но, Стенли Кјубрик мислел поинаку и улогата на Венди ѝ ја дава на Шели Дувал. И тука започнува нејзиниот хорор. Повеќе

Џек Николсон: Што научив?

Цвикерите му се штит, научил да биде сам, либерал е ама до коска против абортусот, потврдува дека до 37 години не знаел дека сестра му уствари му е мајка. И мисли дека да ја ебеш Бритни Спирс би било монументално искуство. Џек Николсон, актер, 77 години, од Лос Анѓелес. Повеќе

Џек Николсон се пензионираше