таг: џејмс бонд

Научи анатомија со Џејмс Бонд 007

Во сцена од „Утрешнината никогаш не умира“, двојната агентка Ваи Лин го закачува Бонд за туш со лисици и го остава таму. И додека во оваа сцена поголемиот број луѓе гледаат еротски момент на доминација на жена врз моќен маж, други гледаат можност за изучување анатомија. Повеќе

Макс Ото фон Штирлиц - руската верзија на Џејмс Бонд

На 11 август 1973 во поранешен СССР почнала да се прикажува ТВ серија поради која животот на улиците барем за момент замирал. Нејзиниот главен лик ги инспирирал младите Руси да станат вистински разузнавачи.  Повеќе

Land Rover Defender SVX
Новиот Бонд ќе се снима во Хрватска
Нов документарец за човекот кој само еднаш го играл 007
„Како станав Бонд“

Џорџ Лejзенби не е баш име кое некој од нас го поврзува со улогата на 007. Но тој си е самиот виновен - по првиот снимен филм одбил милионски договор за уште шест продолженија, затоа што некој го советувал дека „со Бонд е завршено“. Повеќе

Режисерот на Џејмс Бонд кој самиот бил таен агент

Тоа дека креаторот на Бонд, Јан Флеминг, црпел книжевна инспирација од сопствената шпионска работа е добро познато. Но дека тоа го правел и режисер на неколку филмови за 007, меѓу кои „Голдфингер“ и „Живеј и остави да умрат“, многумина го дознаа дури по неговата смрт. Повеќе

Трагедијата на Џејмс Бонд
Дводимензионалниот маж со камено срце

007 би требало да биде херој и модел за градење карактер во реалниот живот. Но да беше вистински, два пати ќе размислевте пред да го запознаете со роднините и пријателите. Повеќе