таг: донатори

Повик за повлекување на 400 научни статии заради неетичко користење органи од кинески затвореници

Студија спроведена од австралиски истражувачи повикува на масовно повлекување на повеќе од 400 научни трудови поврзани со трансплантанција на органи. Причина: сите органи врз основа на кои биле правени трудовите биле неетички добиени од кинески политички затвореници Повеќе

И донаторите сити, и гладните на број

Добро: Минатата година биле дадени рекордно многу пари за хуманитарна помош. Па не се договоривме така: Исто така минатата година рекордна сума од парите останале во најбогатите земји донатори. Повеќе