таг: боледување

Смртта на боледувањето

Ви тече нос, имате температура, едвај стоите на нозе, а сепак се силите да работите од дома? Мобилноста, чувството на вина и компетитивноста, прават денес човек да не е раат ни кога е болен. Повеќе

Миле Поп Еуорданов

Ние не сме нешто посебно еуфорични околу ЕУ (јебеш унии во кои примаат држави како Грција), ама не дека Унијата нема свои предности: Европскиот суд донесе одлука по која во сите членки на ЕУ, работниците кои ќе се разболат за време на годишен одмор имаат право на дополнителни денови одмор. Повеќе