таг: Александрија Окасио-Кортез

Политичари почнаа да бегаат од Фејсбук

Американска демократска конгресменка во знак на подигање свесност околу проблемите за менталното здравје од користењето социјални мрежи решава целосно да се откаже од користење Фејсбук. Повеќе

Зелениот нов договор на Окасио-Кортез

Кога прв пат го спомна оданочувањето од 70% за американските богаташи, намерата на Александриа Окасио-Кортез е парите да бидат пренаменети за Зелен нов договор, кој ќе има две главни точки: борба против климатските промени и борба против економска и расна неправда. Сега таа и официјално го објави планот. Повеќе

А зошто данок од 70% за богаташи да не е разумен?

Откако тазе демократската конгресменка Александриа Окасио-Кортез предложи данок од 70% за оние со богатство на 10 милиони долари, народ се побуни како на сите да им фалат 100 долари до 10 милиони. Повеќе

Конгресменката што (за сега) нема пари за да се пресели во Вашингтон

Нова конгресменка, демократ ама од тие што се по на лево, не може да си дозволи пред првата плата да се пресели во главниот град на САД каде што треба да го изработи својот мандат. Повеќе