Македонија

Каква опрема за прислушување Британија испорача во Македонија

Уреди за снимање телефонски разговори и текст пораки, хардвер за мониторирање на интернет сообраќај, се само дел од опремата за која британската влада во изминатите две години даде лиценци за извоз. Повеќе

Македонија утре го избира најдобриот

Десетото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година ќе се одржи на 28 март воMarriottХотел. Десетото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година ќе се одржи на 28 март во Marriott Хотел. Повеќе

СЈО отвори четири нови истраги - Табла, Триста, Тотал и Тифани (снимка од пресот)
Заев со предлог за владина програма
Снимка од прес-конференцијата на СЈО за "Труст"
Заев: Обезбедени се потписи, има уште малку за преговарање
Вајард: Македонските тинејџери што ги усовршија лажните вести
Докторат на денот: Важноста да се биде Македонец

На официјалната веб-страница на една од најпрестижните европски образовни институции, женевскиот Институт за меѓународни и развојни студии, деновиве осамна докторатот на Вера Лалчевска, кој се занимава со фамозното прашање за името. Повеќе

На конгресменот Рорабакер уште не му е јасна разликата меѓу просторите на екс Чехословачка и екс Југославија

На брачен или единечен, на каков кревет се работи во Државната изборна комисија? Дознајте повеќе од репортерот Кузман кој во следната епизода на „Фчерашни новости“ директно се вклучува директно од седницата на ДИК. Повеќе