Македонија

Македонија утре го избира најдобриот

Десетото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година ќе се одржи на 28 март воMarriottХотел. Десетото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година ќе се одржи на 28 март во Marriott Хотел. Повеќе

Видео снимка од пресот на СЈО за "Таргет"
Целосна снимка од пресот на министерката за култура
Целосна снимка од пресот на СЈО за отворање на случаите Топлик и Тендери
Целосна снимка од пресот на СЈО за случајот Трезор
Три видеа по невремето
Снимка од прес-конференцијата на СЈО
Фчерашни, епизода 6

Ѓоко Танески oтвори душа за тоа како се снаоѓаат пејачите сега, кога поради постојаното одложување на изборите изгубија вредни тезги. Повеќе

Тетово и официјално е најзагадениот град во Европа

Бројките се од Светската здравствена организација а според нив Тетово е најзагадениот град на континентот. Доколку се исклучи Турција, на второ место во Европа е Тузла, трета е Пљевља, а на четврто и петто место се Скопје и Битола. Повеќе

Македонија прва во светот ја лансира новата Heineken лименка со нов визуелен идентитет

Жерар Адријан Хајнекен имал визија своето премиум пиво да го издвои од вообичаените пива во шишиња со кафена боја. Сметал дека ова пиво родено во Амстердам, а одгледано од целиот свет, со толку јасен, свеж и природен карактер, најдобро ќе се идентификува со зелена боја. Зеленото шише стана култно обележје на Heineken, а црвената ѕвезда, средновековниот симбол на пиварите и натаму опстојува како основен елемент, но во новиот дизајн на пакувањето е уште повидлива и поважна, како симбол на гордоста и смелоста на ова премиум пиво. Повеќе