Off Cafè

Речник

Кога се работи за земја каде што на децата ништо чудно да им пуштаат Irréversible наместо Baby's First, не се очекува да постои список на забранети филмови. Повеќе

Штиклите се штетни... А може и не

Штиклите се религија, инспирација, често и уметност. Поп-културата толку многу ги извика, што некој имаше напишано статија дека во Париз мора со штикли, па од Монмартр сведочат за неколку спружени Американки на калдрмата што тоа сериозно го сфатиле. Повеќе

Еволуција на женските суперхерои

Има една сцена од '70-ти, кога Бетгрл се дотерува пред огледало. Од тогаш до денес, суперхеројскиот свет стана едно многу попријатно место за жените. Повеќе

Сега има и лифтинг на трепки

Во '90-ти, единственото разубавување на трепките беше со "римелче", а веѓите не ни спаѓаа во ритуалот на шминкање. Повеќе

Дали е Ким Кардашијан глупача?

Интелектуалците и псевдоинтелектуалците ширум светот ќе ви кажат да. Што направила? Дали има некој значаен придонес за културата? За науката и уметноста? Дали се произнела за важни општествени прашања? Не. Дали влијае на однесувањето на светот како што го знаеме денес? Да. Повеќе