Не вреди!
За креативците и креативниот живот
За креативците и креативниот живот

Минатиот месец во Нов Зеланд на 52 години почина Линс Рединг, уметнички директор кој работеше за ББДО и Сачи & Сачи. По неговата смрт, повторно големо влијание привлече еден негов текст од 2012-та, под наслов "A Short Lesson In Perspective". Повеќе

Друштвото на мртвите, презакопани Руси

Една линија од државотворниот ПР на Владимир Путин е да ги враќа моштите од славните Руси и да ги презакопува во родната грутка. Демек, сите Руси во иста држава, без разлика на нивната моментална здравствена состојба. Во последниот случај загризаа преголема коска, онаа на Рахмањинов. Повеќе

Британија под истрага на О.Н.

Истрагата е по основа на сериозно прекршување на човекови права, откако во рок од 6 недели по укинувањето на статусот неспособен за работа и правото на социјалната помош, починаа 2.380 лица со инвалидитет. Повеќе

Дали Америка е подготвена за демократијата наречена Берни Сандерс?

Иако јавно се декларира како социјалист, нешто од кое политичка Америка веднаш ја фаќаат сипаници, Берни Сандерс засега остварува фасцинантни резултати, комплетно збунувајќи ја менталната матрица на која почива американското предизборие. Без разлика што ќе направи до крај, тој веќе ѝ покажа на Америка каква може да биде: голема и силна но наместо да дивее по светот, да се сврти кон себе и да поработи на порамноправно и поправедно општество. Повеќе

Почеток на крајот на Флеш банерите

Пред неколку месеци Гугл најави дека од 1-ви септември ќе се потруди вашето веб искуство во Гугл Хром да остане богато и интерактивно, а притоа да не ја цеди батеријата на лаптопот. Преводот на целата оваа политички коректна изјава е дека цел Флеш ќе биде на пауза. Повеќе

Речник

NetRoulette

Галерии
Каде згреши Белиот човек
Каде згреши Белиот човек
Christopher Ireland
Christopher Ireland
Steve Cutts
Steve Cutts
What Happened Miss Simone?
What Happened Miss Simone?
Едно укулеле - цела Металика
Едно укулеле - цела Металика
Rock the Kasbah (прв трејлер)
Rock the Kasbah (прв трејлер)
Зошто си несреќен?
Зошто си несреќен?
AnnenMayKantereit & Milky Chance -  Roxanne (cover)
AnnenMayKantereit & Milky Chance - Roxanne (cover)
Астон Мартин знае да направи реклама
Астон Мартин знае да направи реклама

Offside

Чкембарска надворешно-внатрешна политика
Писмо од читател

Иако сме само двестекилометарски транзит за сите оние несреќници кои бегајќи од војната мораат да поминат и низ нашата напатена Македонија, тоа не им пречи на Битолчани да си го кажат својот став по прашањето за кое се далеку од повикани да даваат мислење. Повеќе

BookBox

Празните воденици на политичарите
Дрн-дрн како јавен дискурс

„Дрвач", „дрндач", „празна воденица" - во САД во текот на актуелната кампањата за претседател се актуелизира еден подзаборавен збор, кој само покажува дека професијата политичар подразбира една универзална карактеристика: способноста многу да се зборува, а ништо да не се каже. Повеќе