таг: возач

Човечките шофери ќе ги малтретираат автоматските

Иако повеќето луѓе се загрижени дека еден ден роботите, автоматиката и вештачката интелигенција ќе ги преземат работите во свои раце, извршниот директор на Мерцедес има сосема поинаква перцепција кој ќе биде за жалење. Повеќе

Зошто во Кина намерно се убиваат пешаците кои ќе се згазат

Да, ова звучи како луда урбана легенда. За жал, не е. Кинезите дури имаат и изрека за тоа која им гласи "подобро да го убиеш отколку да го повредиш". Зад ваквата ужасна практика не стои ништо друго освен - логика. Повеќе