таг: воена парада

Трамп е на пат да добие воена парада

Откако плановите за масовна воена парада во Вашингтон беа повлечени по удирање есап колку ќе чини таа желба, Трамп ја редизајнираше идејата, главно по обем. Повеќе

Трамп нарача да му прават воена парада

Иако веќе подолго време зборува за неговата желба војници да маршираат низ булеварите на Вашингтон како претстава за воената надмоќ на САД, идејата за парада во главниот град на САД почнува да добива службена форма по еден состанок од 18 јануари во Пентагон меѓу Трамп и неговите генерали. Повеќе

Денот на победата, 2016.
Кинеската парада за 70-годишнината од крајот на Втората светска војна
Маршот на клоновите

Кина изгледа забезекнувачки страшно како и да ја свртиш. После ова што ќе го видите (степен на дисциплина и исполнителност до кој можат да доведат едно човечко суштество) почнува да изгледа - само навака да не тргнат. Повеќе

Снимка од парадата за Денот на победата