таг: винил

Народ сака пластика, ама не ЦД-а

ЦД-то како медиум никогаш не успеа да создаде емоции кај публиката, и цената за тоа е што веројатно никогаш нема да дочека воскреснување, како она што им се случува на музичките плочи. Повеќе

Компанија што втиснува пепел од починати во винили
Ashes to ashes

Вчера пишувавме за советските винили снимени на рентгенски плочи. Продолжуваме со нешто уште помузикално - кремирани остатоци претворени во албум. Повеќе