таг: трансфобија

Транс-правата како пречка за стручни совети

Училишни советници (педагози) и останати професионалци за ментално здравје пазат што зборуваат и не се искажуваат целосно пред малолетни пациенти со дилеми околу полот во кој се родени, од страв дека ќе бидат етикетирани како „трансфоби“. Повеќе

Нoвата 'машка шовинистичка свиња' е геј

Во пристојните земји минато се омаловажувања и дискриминација на геј мажите заради нивните сексуални преференци.Токму во такви земји сега во ЛГБТ заедницата се шири мизогинија, расизам и трансфобија. Повеќе