таг: таксисти

Таксистите на Њујорк
Календар 2016.

Годишен календар, не знаеме дали е редовен или инцидентен, ама барем е искрен. Искрен до гола кожа, многу повеќе отколку што кој било е заитересиран да види. Повеќе

Битката за белградскиот аеродром

Тој со камерата би требало да е лиценциран таксист со дозвола за работа на аеродрoмот во Белград. Овие што ги снима и што го тепаат, бркаат и пцујат (онака сочно) се "дифтари." Плус, каква фора имаат за излегување од паркинг. Повеќе

Колку чини да си таксист во Њујорк

Њујоршките таксисти побараа покачување на цената на таксито од 20%. Без навлегување во тоа што последен пат добиле покачување во 2004-та, а од тогаш бензинот блесаво порасна, еве како изгледа такси бизнисот во главниот град на светот. Повеќе

Наши барања до таксистите

На илјадници граѓани на Скопје, без правење колони низ Центар и блокирање на сообраќајот, со текот на годините и поминатите километри, им се насобраа неколку барања до таксистите. До сите нив, и диви и питоми. Повеќе