таг: суеверија

Суеверието во спортот - глупост или има нешто

Врската меѓу спортот и суеверието постоела отсекогаш. Од познатиот бакнеж на Блан на ќелавицата на Бартез, ритуал кој ги водеше Французите пред секој меч до титулата Светски шампиони 1998-ма, па сè до суеверијата на Тајгер Вудс, Мајкл Џордан, Рафа Надал. Повеќе

Историја на писмата кои мора да ги препратиш за да не те бие малер
„Синџир на среќата“

„Ова е кинеско писмо за среќа. Веќе 8 пати го има обиколено светот. Не е шега! Испрати 20 копии, и во наредните денови ќе добиеш добри вести. Не праќај пари, затоа што парите не купуваат среќа.“ Повеќе