таг: стогодишници

Што е постаро, старецот или изводот?

Нова студија разгледува што е заедничко за луѓето што го држеле рекордот за (или биле околу) најстар човек на планетата. Открива дека магичната состојка не е ни здрав живот, ни мир, ни жени, ни пари, ни среќа, ни што и да е мантрата што некој сака да ви ја продаде, туку - лоша евиденција на книгите за родени. Повеќе

Трката и рекордите на стогодишни дедовци и баби во Америка

Претпоставуваме колку од нас неактивните ќе се засрамат кога ќе видат како дедовци и баби кои имаат над 100 години трчаат како во млади денови. Секоја чест и алал вера. Повеќе

Еј, старости, старости, јапонско оружје*

Секоја година на сè поголем број Јапонци роденденските свеќи им чинат повеќе од роденденската торта. Дури и економија како што е јапонската, тешко го опслужува овој демографски тренд.  Повеќе