таг: стаорци

Маалски пацови

Маалата на Менхетен немаат само свои препознатливи ресторани и продавници, туку и свои препознатливи стаорци. „Донесете ми глушец, ќе ви кажам од кое маало е“, велат познавачите. Повеќе

Зошто стаорците се секогаш лошите?
За моќта на една зоолошка метафора

Вчера, 26.01, во интервју за Фокс Трамп изјави дека ИСИС се „подли, гнасни стаорци“. Со тоа само се надоврза на традицијата на антропоморфизација на овие сироти суштества. И тоа не би било необично ако истото важи и за другите глодари. Ама не, глувчињата се слатки. Повеќе

Глувци против луѓе
Крај на војната?

И покрај непроценливиот ПР кој со правеше дизниевиот Џери, не успеавме да ги засакаме. Нема некој кој повеќе ги потепал од нас, а и ние кумулативно немаме загинато повеќе од друг цицач. Се проценува дека се ближи крај на милениумската војна и војната ние ја добиваме. Но, оваа проценка е направена од луѓе. Втората страна се нема изјаснето.  Повеќе

Не се сите херои цртани

Ниту пак имаат супермоќи, ниту пак некој ги знае, ниту бараат некој да им аплаудира, а најмалку од сè се луѓе. Тоа не го намалува бројот на човечки животи што ги спасиле. Од нивна гледна точка, тие не ни имаат претстава дека се херои, само знаат дека имаат некоја работа што треба да ја завршат за да добијат банана. Повеќе