таг: средна класа

Митот за 99%
Новата американска аристократија

Што се однесува на поделбата на богатството општиот впечаток и уверување меѓу Американците е дека државата е поделена меѓу 1% кој поседува значителен дел од парите во земјата, и 99-те проценти или „луѓето“. Иако не го спори ова, Метју Стјуарт од Атлантик лицитира околу процентите. Повеќе

Луѓето ќе го изгласаат Трамп како едно големо ФАК ЈУ

Баталете ги анкетите и сондажите по кои Хилари е во сериозна предност, порачува филмаџијата Мајкл Мур кој останува на својата теза дека Доналд Трамп ќе стане претседател на САД првенствено како гневна реакција на граѓаните кон системот.  Повеќе

Активисти од средна класа, обединете се

Маркс го утна носителот на класната револуција бидејќи работничката класа одамна не е тоа што беше. Но, можеби малку поинаков бауч сега кружи над нашите глави. Повеќе

Зошто Америка е банана држава?

Прво, на сите мама-си-тракале читатели веќе им е јасно дека една ваква вест мора да е спин и ништо друго. Еве потврдуваме. Но, клучното прашање останува секогаш исто: Ви се чита? Повеќе