таг: резиме

Ви се прават ЦВ-а?

Зошто на вашето следно залудно пријавување на наместен оглас за вработување да не се претставите со врвно скоцкано ЦВ? Ако ништо друго барем вие да си го направите меракот колку профи ви изгледало ЦВ-то. Повеќе

Ова резиме не постои
Најчести грешки во 40.000 CV-a

Се разбира, на Никола Тесла или Стив Џобс никогаш не им било потребно да напишат CV. А сега, прашајте се дали сте вие новиот Тесла или Џобс. Ако не сте, тогаш елајте. Повеќе

Најголеми грешки во резимето, според човекот што чита резимеа за Гугл

Во Гугл неделно стигаат 50.000 резимеа, а додека е таму како главен за вработување и регрутирање Лазло Блок има прегледано над 20.000. Некои се брилијантни, добар дел се катастрофа, ама најголемиот број се ОК. Според него ова се 5-те најголеми грешки во резимеата. Повеќе

Бесплатни резимеа за вас (не)вработени луѓе

Единствената разлика што ова ќе ви ја направи вам, што ќе се чувствувате пофраерски околу тоа што му го праќате на идниот работодавец. Единствената разлика што ова ќе му ја направи на работодавецот е што ќе види CV што не е направено во сеприсутниот и бескрајно досаден темплејт од ЕУ. Повеќе

Како најдобро да се претставите на интернет

На страна LinkedIn и она што мислите дека Фејсбук може да послужи како место за вашето резиме, најдовме неколку профи (а бесплатни) сервиси кои ќе ви помогнат одлично да се презентирате пред светот. Повеќе