таг: рандал манро

Што ако?
Нова книга на Рандал Манро

Пред неколку дена излезе долгоочекуваната книга од авторот на нашиот сакан стрип xkcd. Неговиот наслов ја најавува содржината - одговори на сложени прашања кои допираат до с'ржта на човечкото постоење. На пример, што ако секој од нас навистина има само една сродна душа? Повеќе

Нова книга на авторот на xkcd
Што ако?

Рандал Манро, креаторот на култниот стрип xkcd (за кој пишувавме тука) објави дека напишал книга. За само 24 часа таа стана бестселер, иако ќе излезе дури во септември. Повеќе

Астероид именуван според xkcd
Jeee!

Авторот на нашиот омилен стрип доби свој астероид! 4942 Манро (претходно познат како 1987 DU6) орбитира околу Сонцето на внатрешниот раб од главниот астероиден појас, и не е закана за Земјата. Повеќе

Кажи го едноставно
Што е тоа „aнтивортекс сифон"?

Јасно како ден. Без барокни реченици. Точно и за секој да може да го разбере, користејќи не повеќе од илјада вообичаени зборови. Е, така би требало да пишуваат новинарите. Повеќе