таг: промена на пол

Сексуалните манијаци си најдоа шведска маса

Толеранцијата и почитувањето му се очајно потребни квалитети на ова човештво. На таа линија, половата идентификација се чини како дел од човековите слободи за кои без двоумење би навивале. Додека не се судрите со заебан случај: осуден неколкукратен силувач почнува да се изјаснува како женско, само за да се домогне до женскиот дел од затворот. Ај сега? Повеќе

И желбите сити и семејството на број

Го пишуваме ова полека, да не побркаме нешто во веста како што ни е во главата: мајка и син ќе станат татко и ќерка.   Повеќе

Како Србија стана центар за операции за промена на пол

Американскиот Трансгендер правен центар проценува дека операцијата за промена на пол во САД чини меѓу 5 и 50 илјади долари. Во Србија истата операција, со ништо пониско ниво на експертиза, е од 4.300 до 10.800 долари. Повеќе