таг: преживување

Опстанок: Не преживуваат најспособните туку најмрзливите

Новини во еволутивната биологија после кои со други очи ќе гледате на сите оние тегови, справи, пилатес топки и други изуми чија вистинска функција е да ви го скратат животот. Повеќе

Бубашваба демократија

Во колониите на бубашваби владее основен модел на демократија во кој сите членови имаат еднаков глас а пред секоја важна одлука за колонијата се водат групни дискусии. Повеќе

Женската која се откажа од секс

Видете, ова не е баш нејзина фотографија (ја нема во добра резолуција) ама насловот е точен. Женската нема секс едно чудо години и ништо не ѝ фали. Повеќе