таг: преговори

Варуфакис за ЕУ: Лицемери со кои не вреди да се преговара

„Без памет е што тврдат дека ЕУ е заедница на држави а не на народи. Затоа што со таа порака, на оние кои се за независност, им даваат огромна причина да си направат држава“. Тачдаун. Повеќе

На кој јазик да се разведеме?

Кавгите околу тоа на чиј јазик да се зборува изгледаат како типично балканска занимација. За среќа, тука е ЕУ одвреме - навреме да нè потсети дека национализмите на Балканот дојдоа од Европа. Повеќе

Преговори се добиваат со плачење

Без разлика дали се преговара за плата, попуст или решавање политичка криза, најновите сознанија велат дека еден од најефикасните методи во преговарањето е човек да си заплаче. Повеќе