таг: осигурување

Уапсени 34 припадници на италијанската „костозглобна мафија“
Буквално крваво заработени пари

Групата учествувала во измама со здравствено осигурување во Палермо, во која наводно им кршеле раце и нозе на луѓе и местеле тоа да изгледа како од сообраќајна незгода, а за возврат добивале процент од осигурувањето. Повеќе

Решено мистериозното убиство на НБА кошаркарот

Седум години траеше сагата и потрагата за убиецот на познатиот кошаркар Лоренцен Рајт кој играше во Мемфис, Сакраменто, Клиперс и други клубови. Сценарио какво не би можеле да предвидат ниту најлудите режисери. Повеќе

Измама на патот

Во истиот момент кога ќе сфатиш дека е намештаљка за пари од осигурување, ќе сфатиш и дека е одлично извежбана - идиот решава да го лупне скутерот од твоја кола и сам да ти си се фрли на хауба. И он така мисли. Ама? Ама, камера во кола. Повеќе