таг: микроскоп

100 долари под микроскоп

Не како мерка на фискални пицајзли, туку како начин за воодушевување на ремек делото од кое е составена секоја една банкнота од 100 долари, и неверојатните технологии имплементирани во неа чисто затоа што можат, а и од превентива. Повеќе

Вака изгледа смртта под микроскоп
Необична фото изложба во Лондон

Дали може слика од мртво ткиво да биде убава? Или единствен начин да се ужива во прелевањето на боите и формите на овие фотографии е да не знаете што има на нив. Повеќе

Фотографии искапени во солзи
Визуелен микрокосмос

Во последно време објавивме неколку експериментални фотографски проекти, кои ги користат новите технологии за поинакво визуелно „читање“ на добро познати појави. Еве уште еден таков - микроскопски приказ на солзи. Ги има секакви, од радост, од мака, и од кромид. Нашите би биле од зјапање во компјутер. Повеќе