таг: менаџмент

Твојот шеф стварно е непотребно трошење пари

Вишокот менаџмент (луѓе што те контролираат што работиш за вистинскиот менаџмент да не треба да се смара со тебе), ја чини американската економија 3000 милијарди долари годишно. Повеќе

Будистичкиот свештеник кој стана милијардер

Ако е точно она што го тврди овој 83 годишен милијардер, тогаш некои клучни лекции кои стадардно се предаваат по бизнис школите ширум светот се погрешни. Повеќе

Шеф, ама не и гатанка

Како што знаат сите авторитетни a паметни шефови (корпоративни или партиски, сеедно), еден од нивните најголеми проблеми се оние околу нив кои климаат со глава на секоја нивна забелешка. Проблемот во својата околина го открил и извршниот на ЛинкдИн и оттогаш на сите "евет ефендии" во фирмата "им црта" што сакал да каже. Повеќе

Правило за состаноци: две пици

Познаваме компании во кое бескрајното состанчење (и форвардирање меилови) изгледа како единствена смисла на работниот ден на некои вработени. Џеф Безос од Амазон има поинаков поглед: состанок САМО ако е тотално неопходен а и тогаш, не со многу луѓе. Повеќе