таг: мемиња

100 најдобри мемиња од почетокот на интернетот до сега
Од новиот филм со Сандра Булок болат очи

Не ни стигнавме да пишеме осврт за „Кутија со птици“, новиот дистописки трилер-хорор на Нетфликс, а тој веќе стана не само „меме“ туку и опасен предизвик. Толку опасен што стриминг сервисот мораше да издаде и формално соопштение. Повеќе

Зошто сите на интернет сакаат да умрат?
Колективно (не)свесно

Од 2016 наваму забележителен тренд на социјалните мрежи е да се бие шега со смрт, самоубиство и депресија. А ако е нешто „ин“, зошто ние би останале покусо? Повеќе

Шпанската влада сака да забрани мемиња

Владеачката Народна партија на премиерот Мариано Рахој се обидува да протне закон со кој ќе се забранат интернет мемињата. Се разбира, ваквиот предлог наиде на канонада мемиња. Повеќе