таг: квалитет на воздухот

Смогот му се врати на Пекинг

По два месеца сини неба и локални власти кои собираа масовни хвалоспеви, небото над Пекинг повторно се врати на старите 50 нијанси смрдливо сиво. Повеќе

World Air Quality Index
Што се случи со воздухот во Скопје за време на поројот?

Како е можно среде онаква провала на облаци мерните инструменти да регистрираат рапидно влошување на квалитетот на воздухот во главниот град? Повеќе

Можело значи

Беа потребни повеќе од две децении но успеаа: во Мексико сити, мегалополисот кој порано важеше за најзагадениот урбан простор на светот, денеска се дише нормално. Повеќе