таг: кражба

Наш лопов на денот

Засега непознат провалник влегол во позната пекара во Сан Франциско. Внатре имало кеш, ајпади, компјутери. Тој ги украл - рецептите. Повеќе

Најголемите кражби на храна во 2013.

Во 2013-та се крадело храна на големо. Од плескавици до бурбон, од ореви до пилешки крилца и конзерви со грав и колбаси. Ова се најголемите грабежи за годинава. Повеќе

Сам себе го крадел?

Раду Догару е еден од 6-мината кои од холандски музеј украдоа уметнички слики во вредност од 24 милиони долари. Во своја одбрана тој имаше да каже дека музејот е виновен за кражбата. Повеќе

Бизарни кражби на пенал точки во Белгија

Неверојатна сторија пристигна од Белгија каде фудбалски клубови пријавуваат кражба на белите точки од нивните терени. Повеќе

Веќе никој не краде "на жичка"

Во историјата заминува кражбата на автомобили, која, благодарејќи на филмовите, ја замислуваме како стандардна. Лопужите во меѓувреме се досетиле дека автомобил најлесно се пали со - клуч. Повеќе

Украдена скулптура на Хенри Мур
Ќути што нашите се големи..

Сончевиот часовник на познатиот британски скулптор украден е од имотот околу бившата куќа на уметникот, сега музеј, а се претпоставува дека тоа е само уште една кражба на отворено кои ги вршат препродавачи на бакар. Повеќе

Контејнери полни Ферари

Со помош на GPS, рент-а-кар компанија успеа да ја најде локацијата на украденото Ферари... на брод за Хонг Конг. Повеќе

  •