таг: јувентус камп

Големиот талент Ренато ја доби главната награда на Јувентус камп

Се сеќавате ли на македонскиот бисер кој na 7 години стапна во Ла Масија? Истото дете успеа да ги освои срцата и на италијанските тренери кои одлучија да го испратат на уште еден камп на Старата дама овој пат во Белград. Гранде Рене. Повеќе

Јувентус создава луѓе со вредности, а потоа фудбалери
Интервју со Рафаеле Армароли

130 деца веќе четврти ден по ред се калат во Ѓорче Петров со тренери на најтрофејниот италијански клуб. Разговаравме со нивниот главен тренер Рафаеле Армароли кој ни ги објаснуваше методите на работа на Јувентус, а истакна и едно 14 годишно девојче кое најмногу му оставило впечаток. Повеќе

Ѓорче Петров пулсира во ритамот на Старата Дама

Со ѕвуците на химните на Италија и Македонија, а потоа и на Јувентус, најтрофејниот италијански клуб го отвори првиот камп во Македонија. 100 деца ќе имаат привилегија да учат како се игра фудбал од светскиот гигант. Повеќе

100 македонски таленти ќе се калат со тренери од Јувентус
Јувентус камп во Скопје

Од 2-ри до 7-ми април годинава, Македонија за прв пат во историјата ќе има привилегија да го нагости 35 кратниот шампион на Италија кој ќе одржи камп  на стадионот „Македонски лавови“ во населба Хром. Отворен е за деца од 5 до 17 години. Бројот на учесници е ограничен. Повеќе