таг: ин мемориам

Удри гонгот и за Мухамед Али, Елвис Присли на боксот

На 74 годишна возраст почина Мухамед Али, најголемиот на сите времиња. Почна како Касиус Клеј, продолжи како Мухамед Али но без разлика на името и на верата, секогаш му беше јасно што му е кармата: "Тревата расте, птиците летаат, јас тепам." Повеќе

Денот кога Боуви ги поплави медиумите

Само два дена пред од гаќи да нè извади веста за смртта на Дејвид Боуви, на сајтов ги објавивме неговите одговори на познатиот Прустов прашалник во кои тој ги покажува сите свои чудесии и убавини на неговата неконвенционална мисла. Како помина таа статија? Рамно осум (со бројка 8) Фејсбук споделувања. Два дена потоа, сведочиме за едно масовно "Eдно Боуви имаме, во душава го носиме".  Повеќе

Беше, Бог да го прости, невозможен човек
Анте Томиќ за Арсен Дедиќ:

Имаше деновиве човечки убави и искрени испраќања од починатиот Арсен; Раде Шербеџија и  Зоран Предин, Миљенко Јерговиќ, Ѓорѓе Балашевиќ....Одбираме да ви го пренесеме сеќавањето на Анте Томиќ за епизодата кога му земал интервју за Плејбој. За контроверзите во самиот Арсен, за простаклукот и аристократската рафинираност кои истовремено ги поседувал. Му кажал еднаш Томиќ: "Се имате повлечено во себе". Арсен одговорил: "Е, не, во тебе ќе се повлекувам". Повеќе