таг: градинка

Шинзо Абе ќе падне заради градинка?

Деновиве во Јапонија требаше да биде отворено ново основно училиште поддржано од премиерот Шинзо Абе и неговата сопруга. Училиштето кое требаше да го носи името на премиерот, пред некое време беше спомнато како спорадична вест. За краток период целата работа стана национален скандал кој може да го собори јапонскиот премиер. Повеќе

Од развод нема зијан
Не, не, стварно

Не веруеш дека од развод може да имаш ќар? Не?

Можеш, и те како можеш, само треба редовно да ги пратиш субвенције на Грују.  Повеќе

Кога старечките домови се места за живеење а не за умирање

Статистичкиот просек меѓу многу стари и многу мали луѓе е зрелост. Токму таква е оваа идеја за среќавање на двата света, но нејзината зрелост не е ни во статистиката ни во просекот туку во можноста да се уживаат моментите кои го прават животот. Повеќе

Скопски расад

Градинка во Карпош некаде кон крајот на 1996-та. Дечурлана 4-5 години, собрани да пеат нешто. Воспитувачката додека да ги собере, они имаат штимунг проба на сопствена, тогаш една од најмачните, скопски теми. Напред Вардар! Повеќе