таг: фреди меркјури

„Time Waits For No One“, изгубената песна на Фреди Меркјури
Планета Меркјури // Butcher Billy
Queen ги напишале We Are the Champions и We Will Rock You за стадионски толпи народ

Фудбалската грозница во Велика Британија била толку голема што на мега концертите во пауза меѓу песните, публиката зсекогаш почнувала некоја навивачка песна (ни денес ништо не е сменето на прославите), па Фреди Меркјури се инспирирал да напишат нешто свое што ќе се пее. Повеќе

Каде сè згреши филмот за Фреди
Журката на Квин по концертот на Вембли во 1986
Зошто сите му признаваат на Фреди?
25 години од смртта на Фреди Меркјури
Queen - Days Of Our Lives (прв дел)
Фреди на суво

Од 'We Are The Champions' изолиран само вокалот на Фреди. За да не мислите дека ова што го прави е некако лесно, потсетување на обидот на Канје да го отпее Фреди. Повеќе