таг: филхармонија

Мистеријата на музичарот кој ја напушти сцената
#СакамКласика

На неодамнешната изведба на „Фантастичната симфонија“ на Берлиоз со Македонската филхармонија, за неупатените во публиката се случи нешто необично. Еден од инструменталистите полека но решително си стана од столчето и се упати кон излезот на сцената. По некое време исто толку суптилно колку што излезе, се врати на местото. Како бе така? Повеќе

Како си поминав на Валентајн во Филхармонија
Мurder Ballads

„Ќе паркираш кајшто пишува Бе. Од таму по скалите право искачаш на Филхармонија“. Повеќе

Убавина среде ѓубре
Филхармонија од отпадот

Во пресрет на акцијата за правење елка од пластични шишиња во Градскиот парк, погледнете го трејлерот за Landfill Harmonic, трогателен филм за еден специјален оркестар од Јужна Америка, целосно составен од инструменти направени од - ѓубре. Повеќе

Григ во ЈСП
Убавина

Го знаете она чувство: вторник е и влегувате во градски автобус. Гужва од пензионери, средношколци и домаќинки со ќеси полни млад кромид.  Повеќе