таг: Џонатан Пај

Секој еден збор да се слуша со исклучително внимание

„Ви текнува кога овие пуритански, арогантни, цензорски напади на комедијата беа позицијата на читателите на Дејли меил? Е сега ние сме тие, Гардијан, Индепендент, Си-ен-ен,“ плус уште неколку клучни работи што Џонатан Пај има да сподели со вас околу монеталната состојба на комедијата и ловот на неподобни комичари. И да се ислуша човекот до крај со идентична посветеност. Повеќе

Џонатан Пај: Сами сте криви ако Трамп победи во 2020

Меѓу останатите работи што ги кажува Пај, една важи за речиси секоја ситуација: „Деновиве има голем број луѓе кои изгледа како да веруваат дека со тоа што нема да дозволат некое мислење да биде емитувано, некако ќе успеат да го искоренат тоа мислење. Не го искоренуваат, само го потиснува, а тоа создава презир.“ Повеќе

Свадба за сеир од бајките

Дај да видиме како освртот на кралската свадба беше направен без да се спомне расизам и слични сегменти, и наместо тоа да се вози на чистокрвно британско нетрпение кон кралското семејство. Повеќе

Разговор со Џонатан Пај
Брегзит проблемот

Преговорите за брегзит официјално започнаа на 19 јуни 2017, речиси една година по референдумот со кој се побара отцепувањето на Британија од ЕУ. За Британците проблемот не е веќе кој за што гласал, туку како може тој што напињал за заминување од ЕУ да нема блага претстава како да се случи тоа. Повеќе

Британија очи во очи со брегзит

Сите верзии на брегзит (тврд / мек) имаат свои негативни страни и сепак лидерите на Британија не можат да признаат дека напуштањето ќе значи и правење компромиси, а не па колку ќе бидат тие штетни, се порачува во текстот на Економист. Повеќе

Популизам

"Кога луѓето гласаат како што ние сакаме тогаш е демократија, кога не тогаш е популизам" гласи апдејтот на дефиницијата за популизам од Џонатан Пај, па после продолжува околу изборите во Франција и популизмот и светот и луѓето и... Повеќе

Маршот во брегзит

Прво освести се каде си, второ освести се дека не може да ја напуштиш Европа, туку само ЕУ, трето освести се дека не си заминуваш од рајот на Земјата, четврто не е страшно што си одиме од ЕУ, страшно е кој нè води, петто и последно - не марширај против резултат, ако си гласал на референдум тоа подразбира дека се волен да ги прифатиш резултатите од него. Џонатан Пај за почетокот на брегзит и непомирливоста со истиот. Повеќе

Рецензија на вестите во 2016

Имате две, една кратка, една долга. Двете се на Британци. Првата е на терминално бесниот Џонатан Пај, втората е на снајперски прецизниот Чарли Брукер. Уживајте во ревизијата на светот во 2016. Повеќе