таг: дмитри песков

Како се позлати портпаролот на Путин?

Дмитри Песков со години е јавен службеник на позиција портпарол на Путин. Додека тој 'рмба во администрација неговата сопруга Татиана Навка успеа да развие империја за недвижности вредна над 10 милиони долари, барем за толку се знае. Повеќе

Портпаролот на Путин пријави 4 пати поголеми приходи од шефот

Објавувањето на аннкетните листови на руските функционери обелодени дека во 2015-та, портпаролот на рускиот претседател имал четири пати повеќе примања од својот надреден. Дмитри Пешков објасни - од тато му се.   Повеќе

Вестите за "Панама документите" во Русија

Владимир Путин, иако директно никаде не спомнат во кој било од објавените документи, беше најмоќниот лидер кој се појави во неделното објавување на Панама документите. Беа спомнати имињата на неколку најблиски пријатели и соработници на рускиот претседател кои наводно переле пари во негово име. Повеќе