таг: детска книга

Најдобриот детски писател меѓу фудбалерите - Тео Волкот

Невозможно е да се поверува но Волкот има 28 години. Како вчера да беше кога англиските топ-клубови се бореа за него додека беше средношколец, додека Nikе работеше со него на 14 години а на 17 заигра на Светско во Германија. Повеќе

Мјузикл по детска книга на Тери Џонс
Храбриот Никобобинус

Познатиот пајтоновец, помеѓу сите негови таленти, го има и оној убаво да раскажува за деца. Една негова книга од 1985 сега се поставува во Лондон, во форма на музичка претстава. Повеќе

Детска сликовница без слики
Нова книга на Рајан од „Офис“

Како покрај сите оние 3-Д сликовници кои се натпреваруваат во тоа која повеќе ќе блеска, свири и шушка да ги вратиш децата кон убавиот, смешен и интересен пишуван збор? Напиши книга за нив без слики. Ако функционира, продолжи со порно списанија за возрасни во кои ќе има само текст. И да пропаднеш, колку-толку ќе бидеш концептуален.  Повеќе

Сликовница за џез музичарот кој тврдеше дека е од Сатурн
100 години од раѓањето на Сан Ра

Музички визионер кој мислел дека е вонземјанин, човек кој самиот себеси се нарекол според египетско божество - на стогодишнината од раѓањето на Сан Ра многумина му ја оддаваат заслужената почит. Меѓу другото и со објавување книга за деца за неговиот лик и дело. Повеќе