таг: цду

Никако да ја остават Меркел да се пензионира на раат

Иако планот беше постепен фејд-аут на Ангела Меркел до крајот на нејзиниот мандат во 2021, по ЕУ изборите станува се поверојатно дека наследничката на Меркел нема да стане наследничка на Меркел. Повеќе

Меркел нон-грата

Во исто време кога на анкетите се уште е најпопуларниот политичар во Германија, Меркел е најмалку посакуваниот багаж што нејзини сопартијци би сакале да го имаат покрај себе за време на кампањата за годинешните избори како за Европски парламент, така и за локално. Повеќе