таг: атеисти

Американската војска конечно го дозволи хуманизмот

Американските војници кои го наведуваат хуманизмот како свој систем на уверувања конечно ќе бидат рамноправни со религиозните соборци, меѓу кои има сешто, па и Пастафаријанци, следбеници на Црквата на летечкиот шпагети монструм. Повеќе

Вера и невера

Нил ДеГрас Тајсон пробува себе си да им се објасни на другите и како тој ја гледа целата работа околу постоењето на Господ: "Некој што не знае, што нема видено докази за тоа, ама е подготвен да ги прифати доказите ако се појават, но ако не постојат нема да биде присилен да мисли нешто што на друг начин не е поддржано." Повеќе

Државјани со Господ напред

Ако барате американско државјанство, меѓу другото, ќе ве прашаат дали сте спремни со оружје да ја браните Америка. Можете да кажете не, ама само од религиозни причини, етичките не ви се важат. Повеќе

Српските атеисти веруваат во член 11

Здружението „Атеисти на Србија" бараат извинување од претседателскиот кандидат Томислав Николиќ поради неговата изјава дека "секој човек кој верува во Бога е добар човек". Повеќе