таг: афд

Германски АФД почна да вергла за „дегзит“

Крајно десничарската Алтернатива за Германија изгласа дека треба да започне со кампања за повлекување на Германија од ЕУ доколку Брисел не ги исполни нивните барања за реформирање. Инаку АФД беше прилично небитна партија до последните избори. Повеќе

Непријателот на мојот непријател е муслиман?

Кај Евреите во Германија вкоренетиот страв од нацисти стана засенет со страв од анти-семитизам на над 1 милиони новокомпонирани муслимани жители на Германија кои како бегалци пристигнаа во земјата од 2015 до денес. Повеќе