Солена торта

Ролат од месо

Ролат од телешко месо со сланина и пармезан.

Време на подготовка:
15 мин.

Време на готвење:
45 мин.

Вкупно време:
60 мин.

Порции

4 лица

Состојки

  • 500 гр. телешко месо мелено
  • 50 гр. лебни трошки
  • 1 кромид ситно сецкан
  • 100 гр. сланина сецкана
  • 1 парче лук ситно сецкано
  • 4 лажици пармезан рендан
  • 1 лажичка доматно пире
  • 1 јајце изматено

Подготовка

Загрејте ја рерната на 200 степени. Помешајте две лажици лебни трошки со две лажици пармезан и тргнете ги на страна.

Останатите состојки убаво промешајте ги и зачинете со сол и бибер. Од смесата формирајте ролат. Ставете го во плех на хартија за печење и посипете со лебните трошки со пармезан.

Печете го ролатот околу 45 минути. Оставете го 5 минути да се олади, па исечете го на парчиња. Сервирајте со прилог по желба.

18 декември 2012 - 07:00