таг: златни глобуси

Политичката обоеност на Златните глобуси 2017

Како што обично бива, откако ќе се испукаат листите на наградените почнуваат анализите - зошто добил оној а не овој, кој како бил облечен, кој водител бил најсмешен, кој воопшто не се појавил. Но како ретко кога до сега, анализирани се политичките пораки на настанот, кој е изгледа само вовед во истата таква ангажираност на Оскарите. Повеќе

Отворањето на Златните глобуси и уште нешто
Неколку клипови од Златните Глобуси што ги пропуштивме
Рики Џервејс и отворањето на Златните Глобуси, 4-ти пат

Или медиумите премногу се возбудени околу тоа што Дикаприо освои награда па не му се ссна на Џервејс, или годинава беше навредлив во прифатливи граници. Повеќе

Луѓето што одлучуваат за Златните глобуси

Здружението на странски новинари во Холивуд (организатори и жири на Златните глобуси) брои 87 членови, од кои најголемиот дел "ниту се странски, ниту се новинари." За споредба, Академијата за Оскарите има околу 6.000 членови. Повеќе