таг: зебра

Зошто имаме припитомени коњи, ама немаме припитомени зебри
Како да стигнеш од врвот до дното во дождливата Ибица
Приказна за фудбалскиот пат на Енди Ван дер Мејде

Необичната судбина и пороците ја однесоа низ вода кариерата на еден од најталентираните холандски фудбалери на почетокот на новиот милениум, Енди ван дер Мејде. Повеќе

Време е пешаците повторно да ги освојат улиците

Автомобилите се агресивни суверени на градските улици додека пешаците треба да бараат пешачки премини и таму трпеливо да чекаат некој да се смилува и да застане. А бидејќи се сè подисциплинирани, сè почесто и гинат по зебрите. Индустријализација + пешацизација = раат? Повеќе