таг: здрава храна

Пилешки врап

Здрав оброк, без грижа на совест!  Повеќе

Момците што ги измислија сите здрави јадења во последнава деценија

Ок, целиот скеч е пародија, ама може да пројде само затоа што целата индустрија за супер-лековити-магично-здрави јадења е смешка (што заработува милијарди долари годишно). Повеќе

Најздравите пијалаци во светот

Скоро сите се одвратни, и (без скоро) сите до еден не се магични како што ги продаваат, ама тоа никогаш до сега никого не пишманило. Исклучок од ова е последниот, кој во нормални количини, излезе дека стварно има магични својства. Повеќе

Колку е лесно да измамиш луѓе со "здрава храна"

Заради општата параноја-френдли клима во која живееме и медиумски индуцираниот страв од сешто, "здравата храна" е една од оние теми кои веднаш привлекува интерес. Истовремено, темата е многу податлива за шано-мано и тоа не само во земја во која две надлежни институции со недели не можат да се согласат дали има или нема листерија. Да видите само како и експертска Европа лесно паѓа на оваа финта. Повеќе