таг: законодавство

„Виша сила“ е надминат концепт?

Терминот губи на значење во време кога знаеме дека човечкатa aктивност е онаа која ги предизвикува екстремните климатски појави. Повеќе

Долга е раката на младите

За разлика од македонските млади кои на автентичен и решителен начин успеаа да ја направат првата сериозна пукнатина во непопустливиот однос на власта, дел од американската младина мака мачи да вметне една реченица во регулативата која се однесува на нив. Повеќе