таг: трансродови операции

Како Србија стана центар за операции за промена на пол

Американскиот Трансгендер правен центар проценува дека операцијата за промена на пол во САД чини меѓу 5 и 50 илјади долари. Во Србија истата операција, со ништо пониско ниво на експертиза, е од 4.300 до 10.800 долари. Повеќе