таг: терен

Не за џабе е забрането влегување на терен

Некој го смислил, го уредил тоа правило да не можеш да влегуваш на терен кога ќе ти текне. Ама има и такви кои не го запазуваат редот па се случува тоа што се случува. Повеќе

Каква е таа професија „корпоративен етнолог“?
#етнологија

Додека кај нас етнологијата главно асоцира на истражување народни носии, правење муабет со селски старци и запишување фолклорни мудрости, етнолозите од други краишта на светот во меѓувреме на научиле како (скапо) да им се продадат на современите корпорации. Повеќе

Убавиот гест на шведскиот АИК со пензионерите

Трофејниот клуб АИК од Стокхолм реши на почетокот од мечот против Гефле, наместо стандарниот декор со децата, играчите на терен да излезат со највозрасните членови на клубот кои уживаа во привилегијата. Замислете дека 86-годишниот легендарен претседател на УЕФА, Ленард Јохансон беше најмлад во колоната со 11 пензионери. Повеќе