таг: тениски правила

Децата задолжени за тениски топчиња се спасуваат од испотените пешкири

Ај што секнат нос, бришат крв и пот, ама има и тенисери и тенисерки кои се суеверни па немој да те натера ѓаволот да им го изместиш пешкирот, дури тогаш ќе кренат хистерија. Повеќе

Како нестандардно решение му ја спасило кариерата на Надал

Пробувал разни светски признати методи со цел да ги намали болките во коленото за да на крај лекот го најде во една терапија која многу стручњаци ја сметаат за плацебо ефект. Повеќе

Нови тениски правила кои може да го изменат овој спорт

Светската тениска федерација на турнирот за најталентирани играчи во светот до 21 година во Милано испроба неколку експерименти кои би требало да го подобрат овој спорт, но за нивно имплементирање ќе се чека уште неколку години. Повеќе