таг: Тед Тарнер

Да даде Господ детето да ти учи старогрчки
Бизнисменска клетва

Во 1957, кога имал 18 години, идниот милијардер и основач на Си-ен-ен, Тед Тарнер, му кажал на татко му - билборд магнат - дека сака да студира класични јазици на Универзитетот Браун. Татково, во очај, му го испратил следново писмо. Повеќе

Кај се изгуби Тед Тарнер?

Го продаде CNN, ја изгуби Џејн Фонда а на Обединетите нации им подари една милијарда долари. Некогаш највлијателниот медиумски могул на светот и денес не е за жалење. Има 4 девојки кои ги ротира неделно и шета по своите бесконечни имоти во САД. Повеќе