таг: супермаркет

Крај на супермаркетите?

Гигантските брендови за храна и домашни потрепштини во Велика Британија потпишаа учество во новата дигитална платформа која ветува дека сметките од пазарење ќе ги намали за 30%. Ние на супермаркетите никогаш не им простивме што ги уништија локалните гранапчиња, така што, се позна илето. Повеќе

Непознатите што кријат песни по британски супермаркети

Во супермаркетот Теско во Бирмингем мистериозен посетител остава отпечатени, внимателно одбрани песни. Истиот, или можеби група луѓе, анонимно испраќаат песни на фризери. Трет ги остава по кафани. Или овие случаи се поврзани, или Британците навистина веруваат во моќта на поезијата да комуницира. Повеќе